Szeretnék valamit elmondani nektek. 

Szeptember 25. óriási nap lesz az életemben.

A legelső ötlettől a megvalósulásig majd’ két év munkájának gyümölcse érik be. 


Fotó: Láng Péter

Megjelenik életem első könyve:
A bántalmazó árnyékában – Kiút a traumából az EMDR módszerével

A HVG Könyvek gondozásában a nagy sikerű “A terapeuta esetei” című könyvsorozat részeként lát napvilágot. Többek között olyan szerzők alkotásai mellett áll majd a könyvesboltok, és remélem minél több lelkes olvasó polcain, mint Orvos-Tóth Noémi, Szél Dávid, Lukács Liza, Dr. Kapitány-Fövény Máté, Jarovinszkij Vera és még sorolhatnám. 

Nem jutok szóhoz. Az alkotás atmoszférája leng körbe tavaly nyár óta az első karakter leütésétől kezdve, mégis most, hogy történik, szinte felfoghatatlan. 

Az elmúlt hónapoknak ezt a nagy projektjét nem tettem kirakatba, persze néha finoman utalgattam rá itt, hogy valami készül, de nekem is meg kell(ett) érkeznem az identitásomnak ebbe az egyre jobban kimunkált szegletébe, és át kellett lépjem a folyamat elején megélt törékenységemet. Gyanítom, hogy ez így lehet másnál is, aki nem íróként írásra adja a fejét… vagy nem? Meséljetek. Beszélgessünk.

A kötet egy harmincas férfi önismereti útján kísér végig, akinek egy váratlan életesemény felszínre hozza a gyermekkorában elszenvedett bántalmazás addig elnyomott emlékképeit. A trauma újraélésével élete megtorpan, átmenetileg talajvesztetté válik. Ekkor keres meg engem. 

A könyvsorozat sajátossága, hogy az adott pszichológus szakmai szemléletébe, munkamódjába és az általa alkalmazott módszertanba nyújt betekintést, és ez egyszerre lehet érdekes laikusoknak és szakmabelieknek.

Elmondhatatlan hála van bennem a főszereplő Olivér irányában és minden valaha volt és jelenlegi kliensem felé, akiknek a vívódásai, örömei és növekedése ihletadók, inspirálók voltak ebben a folyamatban, a történet formálódásában.

A könyv megszületésében nagy támogatást jelentett a Magyar EMDR Egyesület háttérországként való jelenléte, valamint Dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna, EMDR szupervízorom, aki vállalta, hogy szaklektora lesz a kötetnek. Csodálatos egy ilyen (nemzetközi és hazai) szakmai közösséghez tartozni.

 

A bántalmazó árnyékában már előrendelhető, és hamarosan jelentkezem további izgalmas részletekkel. 

Itt tudod előrendelni a könyvet:

https://hvgkonyvek.hu/konyv/a-bantalmazo-arnyekaban-kiut-a-traumabol-az-emdr-modszerevel 
Köszönöm, hogy a Tabutojás olvasóiként részesei vagytok a szakmai útkeresésemnek, lehorgonyzódásomnak, fejlődésemnek és ennek a hatalmas mérföldkőnek!